Nathalie Slijkhuis: “De kamer fleurt helemaal op van de spellen!”

Volwassenen verstandelijke beperking

Wat zijn de ervaringen met de Tovertafel van verzorgers en bewoners? Nathalie Slijkhuis is begeleider bij Middin Kijkduin. Activiteitencentrum Kijkduin biedt een zinvolle dagbesteding aan ongeveer 125 mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en sinds een tijdje zijn ze in het bezit van een Tovertafel.

Nathalie: “Het werk is hier elke dag weer anders. Ik kom uit de kinderopvang en was toe aan iets nieuws. Toen kwam dit voorbij. Ik heb zelf een dochter met het Syndroom van Down en mensen vragen weleens aan mij of het niet zwaar is om daar zowel thuis als op mijn werk mee te maken te krijgen. Maar ik vind mijn werk juist leuk! Ik houd van de interactie met de cliënten, we maken samen veel pret. En je krijgt zoveel waardering van ze.

“We hebben de grootste lol met de Tovertafel!”

Foto van Nathalie Slijkhuis

“De Tovertafel rouleert over verschillende afdelingen. Ik zie er nu al tegenop dat we hem weer even moeten missen. We zetten de Tovertafel op diverse momenten in tijdens de dagbesteding. Als het buiten slecht en treurig weer is, fleurt de kamer helemaal op van de spellen. Als mijn collega’s en ik druk bezig zijn met het voorbereiden van andere dingen biedt de Tovertafel de cliënten even wat rust en plezier.”

“We hebben de grootste lol met de Tovertafel. Eén cliënt moet altijd zo om de Tovertafel lachen, dat ze bijna in haar broek piest en de tranen over haar wangen rollen van plezier. ‘Pak ‘m, pak ‘m!’ roept ze naar de andere cliënten als de lieveheersbeestjes aan hun kant van de tafel verschijnen. Ik moet eerlijk zeggen dat zelfs de begeleiding enthousiast en fanatiek meespeelt… We vinden het fantastisch!”